Συνεργασία LinguaPlus με XEN Τρικάλων

Το κέντρο ξένων γλωσσών LINGUAPLUS Τρικάλων σε συνεργασία με την ομάδα ΧΕΝ Τρικάλων διοργανώνει Εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία της πόλης μας.
 

Τίτλος προγράμματος : Γνωρίζουμε την πόλη μας

1η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (2 ώρες)
 
ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ
 
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΧΕΝ. Σκοπός αυτής είναι να γνωριστούμε με τους γονείς και τα παιδιά. Την πρώτη ώρα θα κάνουμε μια εισαγωγή και θα εξηγήσουμε στους γονείς τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα και να λύσουμε τυχών απορίες. Την δεύτερη ώρα θα επικεντρωθούμε στα παιδάκια. Για αρχή θα τους μιλήσουμε για το τι παιχνίδια έπαιζαν παλιά στα Τρίκαλα. Θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό  και στοιχεία από το πολιτιστικό κέντρο της κυρίας Κλιάφα τα οποία θα παρουσιάσουμε. Στην συνέχεια θα προϊδεάσουμε τα παιδιά για το τι θα συμβεί στην επόμενη συνάντηση και θα τα προετοιμάσουμε κατάλληλα.
 
2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  (2ώρες)
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Στην δεύτερη συνάντηση θα πάμε βόλτα στο Βαρούσι. Μαζί με τα παιδιά και τους γονείς θα περπατήσουμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Βαρουσίου, θα πούμε κάποια ιστορικά στοιχεία θα δούμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών και έπειτα τα παιδιά θα πάρουν συνέντευξη από έναν Βαρουσιώτη. Συγκεκριμένα από τον κύριο Κλειδωνόπουλο που είναι και πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Βαρουσίου. Τα παιδιά θα τα έχουμε προετοιμάσει από την πρώτη συνάντηση για την συνέντευξη. Τις ερωτήσεις της συνέντευξης θα τις έχουμε ετοιμάσει εμείς. Ο αριθμός των ερωτήσεων θα είναι ανάλογος με τον αριθμό των παιδιών. Κάθε παιδί θα κάνει από μία ερώτηση. Στην συνέχεια θα προϊδεάσουμε τα παιδιά για το τι θα συμβεί στην επόμενη συνάντηση και θα τα προετοιμάσουμε κατάλληλα.
 
3η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (2ώρες)
 
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ)
Στην  3η συνάντηση θα κατέβουμε στο ποτάμι. Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας προς το ποτάμι θα μιλήσουμε για τα γεφύρια που υπάρχουν στα Τρίκαλα ενώ στις όχθες του ποταμιού θα πούμε την ιστορία του ποταμού ληθαίου θα αναφέρουμε τα γεωλογικά και γεωγραφικά στοιχεία του ποταμού και θα αναλύσουμε την χλωρίδα και την πανίδα που υπάρχει σε αυτόν. Στην συνέχεια τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες θα κάνουν κάποιες δραστηριότητες- ασκησούλες  για τις οποίες θα έχουν προετοιμαστεί τα παιδιά από την προηγούμενη συνάντηση.
 
4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (2ώρες)
 
                ΛΥΚΕ…ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ)
 
Στην  προτελευταία συνάντηση μας θα ανηφορήσουμε προς τον λόφο του προφήτη Ηλία και θα κατευθυνθούμε προς τον ζωολογικό κήπο των Τρικάλων. Θα ξεναγηθούμε  στον κήπο, θα δούμε τα ζώα που υπάρχουν εκεί θα πούμε λεπτομέρειες για το καθένα και στην συνέχεια τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες θα κάνουν δραστηριότητα ώστε να αφομοιώσουνε  αυτά που είδαν και άκουσαν. Φυσικά τα παιδιά θα έχουν προετοιμαστεί από την προηγούμενη συνάντηση.
 
5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  (2ώρες)
 
     Ο ΜΥΛΟΣ (ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ)
 
Στην τελευταία μας συνάντηση θα επισκεφτούμε τον μύλο του Ματσόπουλου. Θα γνωρίσουμε το βιομηχανικό μνημείο της πόλης μας από κοντά, θα μάθουμε ιστορικά στοιχεία και πως λειτουργούσε παλιά ο μύλος. Προς το τέλος της συνάντησης θα συζητήσουμε με τα παιδιά και τους γονείς  να δούμε πως τους φάνηκε το πρόγραμμα, τι τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε, αν θέλουν να συμμετέχουν και σε άλλο πρόγραμμα και τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνει αυτό. Επίσης μπορούμε να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες


ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ποιο σαββατοκύριακο  θα μπορέσει ο κύριος Κλειδωνόπουλος  να μας μιλήσει,  ποιο σαββατοκύριακο θα μας επιτραπεί  να επισκεφτούμε τον Μύλο του Ματσόπουλου και αν ο καιρός είναι καλός.  Το πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά μπορούν να το παρακολουθήσουν και οι γονείς.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

Πληροφορίες :στο τηλ. 2431027424,  Δευτέρα – Παρασκευή  5:30- 8:30 το απόγευμα καθώς και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο xen3kala@gmail.com.
Διεύθυνση: Ζάππα 9 και Κολοκοτρώνη γωνία

Μάγκου Χρύσα : 6945684917, 6937175477

Ξένες Γλώσσες

 

Γιατί στα Linguaplus μαθαίνεις

εύκολα και  γρήγορα

Πληροφορική

 

Εργαζόμαστε για την δική σου   επιτυχία σε καθημερινή βάση !

e - learning

 

 Εξειδικευμένα Αγγλικά

   

Συνεργασία


 

Προσφορές


 

Νέα - Δραστηριότητες